DOLAR 32,3459 0.28%
EURO 35,1379 -0.02%
GBP 40,9103 -0.27%
ALTIN 2.309,421,41
BITCOIN 22898213,11%

Ktös’ten Açıklama

ABONE OL
8 Mayıs 2015 12:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

ELCİL:”ŞHT ERTUĞRUL İLKOKULU’NDAKİ GREV SÜRECE VE BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATACAĞIZ”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın topluma vereceği hiçbir şey olmadığını savunarak, görevini yapamayacaksa gitmesi gerektiğini, Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki grevin de sonuç alınıncaya kadar devam edeceğini bildirdi. Sendika bu sabah 09.30’da Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

ELCİL

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda okul yönetiminin okulu idare edemez durumda olduğunu ve yanlış uygulamalar yapıldığını savunarak, okuldaki öğretmenlerin seslerini yükselttiklerini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı’yla yapılan onlarca toplantıdan hiçbir sonuç alınamadığını, Bakanlığın okul müdürüne söz geçirmediğini ve yerini değiştirmediğini iddia eden Elcil, 720 öğrencinin okulda verimsiz bir eğitime devam ettiğini ve bunun sorumlusunun okul müdürü olduğunu savundu.

Elcil, Bakanlığın yazılı taahhüt vermesine ve verilen sürenin 27 Nisan’da dolmasına rağmen, okul müdürünün Bakan tarafından korunduğunu iddia ederek, okulda çocukların su içmelerine izin verilmeyen bir “hapishane zihniyeti” bulunduğunu söyledi.

Elcil 18 öğretmenin grevde olduğu bir okul için “Eğitim aksamadan devam ediyor” açıklaması yaptığı gerekçesiyle Bakanlığı da eleştirerek, doğruyu söylemenin erdem olduğunu, Bakanlığın ağzına yalanın yakışmadığını ve görevini yapamayacak Bakanın istifa etmesi gerektiğini ileri sürdü. Elcil Bakanlık önünde oturma eylemi başlatacaklarını ve eylemlerin dozunun her geçen gün artacağını da sözlerine ekledi.

YAZILI AÇIKLAMA

Elcil’in ardından, KTÖS Eğitim Sekreteri Mustafa Özhür hazırlanan basın açıklamasını okudu. Özhür, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin okullardaki sorunları çözme yerine ertelemeyi ve zamana oynamayı tercih ettiğini söyledi. Devam eden grev sırasında “okulda eğitim faaliyetleri aksamadan devam ediyor” şeklinde Bakanlık açıklamasını “vahim” olarak niteleyen Özhür, partizanlık ve adam kayırma adına Bakan Berova’nın yalan beyanlarla okul müdürünü koruduğunu iddia etti.

Bakan Berova’nın bu anlayışının okulda kaosa, ayrıca özel ders, özel okul ve dershanelere hizmet ettiğini savunan Özhür, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nun da Fazıl Plümer Anaokulu’na yapıldığı ve Arabahmet İlkokulu’na yapılmaya çalışıldığı gibi birilerine peşkeş çekilmeye çalışılabileceğini ifade ileri sürdü. Özhür Bakan Berova’nın topluma verecek hiçbir şeyi olmadığını iddia ederek, okuldaki grevin sonuç alınıncaya kadar sürdürüleceğini kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam