Kılıçlar çekildi

Yeni Bakış’ın önceki gün manşetten gündeme getirdiği “Hedefteki Adam Dürüst” haberinin ardından gazetemize UBP’yle ilgili çok önemli bilgiler ulaştı.

Parti içinde tam anlamıyla bir huzursuzluğun hâkim olduğunu gazetemize aktaran partiye yakın kaynaklar UBP içindeki iktidar kavgasının salt Kemal Dürüst ve Güzelyurt ekseniyle sınırlı olmadığını dile getirdi.

Başta Lefkoşa olmak üzere, Mağusa ve İskele gibi önemli kentlerde de parti içi kavganın büyüyerek sürdüğünü kaydedilirken, partinin Onursal Başkanı 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu önderliğinde yürütülen parti içi darbe girişiminin her geçen gün biraz daha su yüzüne çıkarak devam edeceğini vurguladı.

Türk Hava Yolları eski binası yanındaki arazinin partinin Onursal Başkanı ve 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun büyük kızı Resmiye Canaltay’a tahsis edilmesi girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, Eroğlu ile Başbakan Hüseyin Özgürgün arasında zaten limoni olan ilişkilerin tamamen koptuğu belirtildi. 

Yeni BAKIŞ

Yeni Bakış’ın önceki gün manşetten gündeme getirdiği “Hedefteki Adam Dürüst” haberinin ardından gazetemize UBP’yle ilgili çok önemli bilgiler ulaştı.

Parti içinde tam anlamıyla bir huzursuzluğun hâkim olduğunu gazetemize aktaran partiye yakın kaynaklar UBP içindeki iktidar kavgasının salt Kemal Dürüst ve Güzelyurt ekseniyle sınırlı olmadığını dile getirdi. Başta Lefkoşa olmak üzere, Mağusa ve İskele gibi önemli kentlerde de parti içi kavganın büyüyerek sürdüğünü kaydetti.

Kaynaklar partinin Onursal Başkanı 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu önderliğinde yürütülen parti içi darbe girişiminin her geçen gün biraz daha su yüzüne çıkarak devam edeceğini vurguladı.

Güzelyurt’ta durum

Gazetemizin önceki günkü haberinin ardından, Güzelyurt’ta özellikle Kemal Dürüst’le sorunu olduğu aktarılan, partinin eski vekillerinden HÜR-İŞ Başkanı Ahmet Çaluda’nın, dün sabah saatlerinde Dürüst muhalifi bir grupla bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı yaptığı belirtildi.  Çaluda ve ekibinin, Güzelyurt’taki üstü kapalı kavganın basına yansımasının ardından, olayı gizlemenin bir anlamı kalmadığını düşündükleri ve bundan sonra izlenecek stratejiyi ele aldıkları gelen bilgiler arasında.

Lefkoşa

Bu arada, Başkent Lefkoşa’da ise özellikle eski Türk Hava Yolları binası yanındaki arazinin partinin Onursal Başkanı ve 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun büyük kızı Resmiye Canaltay’a tahsis edilmesi girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, Eroğlu ile Başbakan Hüseyin Özgürgün arasında zaten limoni olan ilişkilerin tamamen koptuğu belirtildi. Derviş Eroğlu’nun Özgürgün’ü başbakanlıktan götürmek için partinin ağır toplarıyla muhalif bir hareket başlattığı gelen bilgiler arasında. Eroğlu’nun bu girişiminde yalnız olmadığı ve parti içinde hatırı sayılır bir milletvekili grubunun Eroğlu ile birlikte hareket ettiği de gazetemize kaynakların ulaştırdığı önemli notlar arasında.

Gazimağusa

Derviş Eroğlu ve grubunun Gazimağusa milletvekili Ersan Saner konusunda da ciddi anlamda rahatsızlığı bulunduğunu gazetemize aktaran partiye yakın kaynaklar, Eroğlu’nun ilk fırsatta Saner’in de kellesinin alınması gerektiği üzerinde durduğu belirtiliyor. Partide yaşanan bu huzursuzluk ve cepheleşmelerin UBP’ye zarar vereceği görüşünde olan bir kısım partilinin ise bu aşamada  “Bekleyip ne olacağını görmek ve ardından taraf belirleme” niyetinde oldukları da Yeni Bakış’a ulaşan bilgiler arasında.