Kansaran 9 ay hapis yatacak

Evrim KAMALI

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Kıbrıs Türk Fransız Kültür Derneği’ne girerek içeriden elektronik eşya çalan sanık Avni Kansaran aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti tarafından açıklandı.

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile verdiği kararı Kıdemli Yargıç Ulunay açıkladı. Kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini belirten Kıdemli Yargıç Alev Ulunay sanığın işlemiş olduğu suçun ciddi ve toplumda huzur bozucu suçlardan olduğunun altını çizdi. Ulunay sanığın bina açarak içerisinde bulunan elektronik aletleri çaldığını, daha sonrada konu aletleri başkalarına satarak onlarında mağdur olmasını sağladığını belirtti.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay tüm aktarmış oldukları sanık aleyhine olan olguların yanı sıra sanığın bölünmüş bir ailenin çocuğu olması, aile sevgisinden uzak ve terkedilmiş bir yaşam sürmesini lehine değerlendirdikten sonra sanığı mahkûm olduğu suçlardan 9 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Dava konusu olay nasıl olmuştu:

Sanık Avni Kansaran 17 – 19 Ekim tarihinde saat 21.00 – 12.00 raddelerinde Lefkoşa’da faaliyet gösteren Kıbrıs Türk Fransız Kültür Derneği’ne kilitsiz vaziyetteki arka giriş kapısını açarak içeriye girdikten sonra içeride bulunan toplam değerleri 6 bin TL olan projeksiyon makinesi, printer yazıcısı, ses sistemi, hoparlör ve ses mikserini çaldığının tespit edilmesi üzerine tutuklanmıştı. Daha sonra sanık gönüllü ifade verip konu aletleri kimlere sattığını beyan etmiş ve tüm aletler bulunup emare alınmıştı.