DOLAR 32,5663 0.06%
EURO 35,0305 0.52%
GBP 40,7991 0.53%
ALTIN 2.438,790,66
BITCOIN 2088995-3,58%

İlk Randevu Cuma’ya

ABONE OL
12 Mayıs 2015 08:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, dün akşam ara bölgedeki Ledra Palace Otel’de bir araya geldi.

İlk Anastasiadis geldi

İki lider arasında ilk özelliği taşıyan görüşmeye önce Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ardından Cumhurbaşkanı  Mustafa Akıncı geldi. Liderler, BM tören birliği eşliğinde BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışmanı Espn Barth  Eide ve Özel Temsilcisi Lissa Buttenheim tarafından karşılandı.

Basına poz verdiler

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, bir araya geldikleri ara bölgedeki Ledra Palace Otel’de birlikte basın mensuplarını  selamladı. Ledra Palace Otel’e saat 20.00’da gelen iki lider yarım saat sonra dışarı çıkarak görüşmeyi takip etmek amacıyla orada bulunan basın mensuplarına görüntü verdi.

Müzakereciler eşlik etti

İki lider ardından BM yetkilileri eşliğinde yemekli toplantıya geçti. Görüşmede Eide’ye BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lissa Buttenheim, liderlere ise müzakereciler Özdil Nami ile Andreas Mavroyannis eşlik etti.

İlgi büyük

Medyanın büyük ilgi gösterdiği, iki taraftan sivil toplum örgütlerinin de slogan ve pankartlarla destek verdiği görüşme, birçok kanaldan canlı yayınlarla aktardı.

2 saat sürdü

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında dün akşam  Ledra Palas’ta yapılan yemekli toplantı 2 saat sürdü.

İlk buluşma Cuma’ya

BM Özel Danışman Espen Barth Eide gözetiminde iki tarafın müzakerecileri Özdil Nami ve Andreas Mavroyannis ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’ın da katılımıyla yaklaşık 2 saat süren görüşmede, taraflar arasında ilk toplantının Cuma günü yapılması kararlaştırıldı.

 

 

11 Şubat ortak metininin ruhuna uygun

Görüşme sonrasında açıklama BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide tarafından yapıldı. İki liderin 11 Şubat ortak metninin ruhuna uygun bir şekilde Kıbrıs’ın geleceği üzerine görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Eide, her iki liderin de yakalanan momentumun devam ettirilmesi ve vakit kaybedilmeden ortada bulunan fırsatın değerlendirilmesi konusunda hemfikir olduklarını bildirdi.

Eide: Eşsiz ve yakalanması gereken bir fırsat ortada

İki liderin sonuç almak için yapıcı şekilde çalışma konusuna bağlılıklarını dile getirdiklerini söyleyen Eide, ilk müzakerenin 15 Mayıs’ta sabah saatlerinde olacağını, bu görüşmede liderlerin genel olarak konuların üzerinden geçip müzakerelerin yapısı ve sıklığını karara bağlayacaklarını kaydetti. Eide, eşsiz ve yakalanması gereken bir fırsatın ortada bulunduğunu, ortak sorunun ancak ortak bir çalışmayla ortak bir çözüme ulaştırılabileceğini, bunun için 15 Mayıs sabahından başlayarak herkesin sıkı çalışmaya gireceğini ifade etti.

Akıncı’dan tweet

Cumhurbaşkanı Akıncı da görüşmeyi olumlu olarak niteledi. Twitter hesabından görüşlerini ifade eden Akıncı, “Bu akşam Anastasiadis’le bir araya geldik. Olumlu bir görüşme ve iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam