Google, yeni ürünlerini tanıttı

Google aramasına iş bulma özelliği geldi

İlk sunumda bu platformların artık iş aramak için kullanılabileceği anlatıldı. Google fot Jobs (İş için Google) adlı girişim, kategorilere göre sonuç verecek. İnternet aramasıyla iş bulunabilecek.

Tanıtımda, ilgi çeken yeniliklerin altında yapay zeka yatmasıd dikkat çekiyor.

Kamera telefonun gözü olacak

Google Lens bunun ilk örneği. Kamerayı doğrultacağımız nesnelerin ne olduğunu anlayacak olan Lens, buna göre yapılabilecek hareketleri önerecek.

Örneğin kamerayı evdeki kablosuz ağ cihazının seri numarasına doğrultursanız, bu ağa bağlanabilecek, bir mağazayı çekerseniz mağazanın adı, puanı ve diğer bilgilerini ekrana getirebilecek.

Google'ın asistanı artık iphone'da

Şirketin Google Assistant adlı sesli asistanı, 100 milyondan fazla kişi tarafından aktif kullanılıyor. iPhone 4S'ten bu yana içerisinde Siri adlı sesli asistanı taşıyan iPhone'lar da artık Google Assistant'a sahip olabilecek.

Bir yazılım geliştirme paketiyle (SDK) artık başka cihazlar için de GA kullanma imkânı veriliyor. Tıpkı Siri'de olduğu gibi ödemeler de asistan üzerinden yapılabilecek.

Ev asistanı home, daha fazla ülkede satılacak

Google'ın Amazon Echo'ya rakip hazırladığı akıllı hoparlörü Google Home, trafik, hava durumu, takvimle ilgili bilgi verip, soruları yanıtlıyor.

Artık Spotify, SoundCloud gibi yazılımlar ve Bluetooth cihazları destekleyen Home, eller serbest sesli arama da yapabilecek. Google Home ile telefonu eşleştirmek de mümkün olacak.

Yeni Home, ABD'den sonra bu yaz döneminde İngiltere, Kanada, Avustralya, Fransa, Almanya ve Japonya'da satışa çıkacak.

Artık fotoğraf paylaşmayı unutmak yok!

Yapay zekadan nasibini alanlardan birisi de Google Photos oldu. 500 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaşan yazılım, artık fotoğraflardaki arkadaşlarınızı tanıyacak ve onlarla paylaşmayı kolaylaştıracak. Böylece fotoğraf paylaştın mı derdi kalmayacak.

Ayrıca fotoğraf kütüphanelerini paylaşmak, bir kişiyle paylaşmak üzere fotoğraf çekmek gibi özellikler de yazılıma eklendi.

Buna ek olarak ABD'de fotoğraf baskısı yaptırmak da mümkün olacak. 40 en iyi fotoğrafı karton ya da cilt kapaklı bastırmanın fiyatı ise sırasıyla 9,99 dolar ve 19,99 dolar olarak belirlenmiş.

Her gün 1 milyar saatten fazla video izlettiren YouTube ise TV uygulamasını güncelledi. Artık 360 derecelik videolar da seyredilebilecek.

Yeni sanal gerçeklik başlığı yolda

Etkinlikte Google sadece yazılım ürünlerini tanıtmadı. Qualcomm ile ortak hazırlanan bir sanal gerçeklik başlığını da görücüye çıkardı. Daydream VR adlı bu cihaz Qualcomm'un sekiz çekirdekli Snapdragon 835 işlemcisini kullanıyor.