Eski eser sandı, çiçek saksısı çıktı

Gamze PİR BAYKUR

İskele Boğaz’da balıkçılık yapan Savaş Künar, balık ağlarına takılan 10 adet çiçek saksısını eski eser sanarak polise haber verdi. Dün sabah saat 03:00’te “Murat” isimli teknesi ile denize açılan ve çimento fabrikası bölgesinde 160 metre derinliğe 16 zembil misina ağı atan Künar, ağları toplamaya başladığında ağlara 10 adet saksı takıldığını gördü. Konu saksıları eski eser sanan Künar, hemen İskele Polis Müdürlüğü’ne haber verdi. Dün öğlen saatlerinde boğazdaki balıkçı barınağına geri dönen Künar, ağlarına takılan ve eski eser sandığı 10 adet saksıyı polise teslim etti.

Polis saksılara el koydu, Eski Eserler Dairesi yetkilileri incelemede bulundu…

Savaş Künar’ın polise haber vermesi üzerine balıkçı barınağına gelen İskele Polis Müdürlüğü Adli Şube ekipleri konu saksılara el koyarak Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile iletişime geçti. İskele Polis Müdürlüğü’ne götürülen saksılar Eski Eserler ve Müzeler Dairesi yetkilileri tarafından incelendikten sonra konu saksıların eski eser değil balıkçılar tarafından balıklara yuva olması için denize atılan çiçek saksısı olduğu tespit edildi.

Daha önce iki kez daha buldu…

Savaş Künar, dün sabah çimento fabrikası bölgesine attığı 16 zembil ağı toplamaya başladığında ağlarına 10 adet saksının takıldığını görmesi üzerine eski eser sanarak polise haber verdiğini söyledi. Daha önce iki kez daha ağlarına saksıların takıldığını söyleyen Künar, ağlarını attığı bölgede batık gemi olduğuna inandığını ve saksıların da eski eser olduğuna inandığını söyledi.