El terlemesi nasıl geçer

Birçok kişi el terlemesinden kurtulmak için yanlarında mendil taşıyıp defalarca ellerini siliyorlar.

El terlemesi, basit terimlerle, ellerinizin normalden fazla ter atıyor olması demektir. Terleme, vücudun sıcaklığını düzenlediği normal bir süreçtir. Terleme ortaktır, ancak ellerin sürekli terlemesi, yazı yazarken, kapı açarken, araba sürerken, önemli belgeleri imzalarken vb. sorunlara neden olabilir.

Teknik olarak, bu problem palmar hyperhidrosis olarak bilinir ve genellikle panik atak, endişe, stres, sinirlilik ve depresyon ile tetiklenir. Aynı zamanda kalıtsal bir sorun da olabilir.

El Terlemesine Bitkisel Çözüm

1. Bebek Pudrası

El terlemesinden hızlı bir şekilde kurtulmanın en basit ve etkili ilaçlarından biri bebek pudrasıdır. Pudranın nem emici ve terlemeyi önleyici özellikleri vardır. Ayrıca hoş olmayan kokuları nötralize etmeye yardımcı olur.

2. Elma Sirkesi El Terlemesi

El terlemesini durdurmak için elma sirkesini de deneyebilirsiniz. Sirke vücudunuzdaki pH seviyesini dengeleyerek terlemeyi durdurur. Ayrıca sirkenin büzücü özelliği cildinizin gözeneklerini sıkarak aşırı terlemeyi kontrol etmenize büyük ölçüde yardımcı olur.

3. Adaçayı

El terlemesi nasıl geçer biliyormusunuz, adaçayı ile! Adaçayı el terlemesine bitkisel çözümdür. Sıkılaştırıcı yapısı, fazla cilt yağlarını yok etmeye yardımcı olur ve terlemeyi engeller. Terleme sonucu oluşan kokuyu azaltmaya bile yardımcı olur.

4. Siyah Çay

Kendinize bir fincan çay yapmak için kullandığınız siyah çay poşetleri, el terlemesi sorununun tedavisinde size çok yardımcı olabilir.

Çayda bulunan tanik asit ter bezlerini daraltan antiperspirant ve sıkılaştırıcı özelliklere sahiptir. Bu da bezlerin aşırı ter oluşturmasını engeller.

5. Karbonat

Karbonat el terlemesini tedavi etmek için hızlı ve ucuz bir çözümdür. Aşırı terlemeyi kontrol etmeye yardımcı olan alkalik bir yapıya sahiptir ve aynı zamanda terin çabucak buharlaşmasını sağlar.

6. Hamamelis

Hamamelisin sıkıcı ve terlemeyi önleyici özellikleri aşırı terlemeyi kontrol etmeye yardımcı olur, bu da hamamelisi avuç içi terlemesinden kurtulmak için mükemmel bir çare haline getirir.

7. Domates suyu

Domates suyu de el terlemesini kontrol etmek için kullanılabilir. Vücutta soğutma etkisi vardır, bu nedenle terlemeyi azaltır. Ayrıca, sıkılaştırıcı olması nedeniyle, gözenekleri daraltır ve ter salgılayan kanalları tıkar.

8. Stresi azaltın

Bazı insanlarda, el terlemesi stres ve kaygıdan kaynaklanabilir. Aslında, el terlemesi stres veya sinirlilik kaynaklarına bir tepkidir. Bu nedenle, yüksek stres ile bağlantılı olan el terlemesi ve diğer sağlık sorunlarını çözmek için stres seviyenizi kontrol etmek önemlidir.