Dostluk ve Barış mesajları verildi

Mustafa ERKAN

TUFAD halk dansları ekibi, Limasol’da düzenlenen iki toplumlu bir etkinliğe katıldı. AKEL Limasol Örgütü ve Ayos Nikolau semtindeki  Olimpos  Derneği tarafından düzenlenen ikitoplumlu etkinliğe TUFAD halk dansları ekibi  katıldı. Etkinlik,  Limasol  Kosta Bartasidi parkında   ‘Barış ve yeniden birleşme için şarkılarımızı söylüyoruz halk oyunlarımızı oynuyoruz ‘ adı altında  gerçekleşti.

Ortak mesaj

Gecede “Böl ve yönet politikalarının tekrar hakim olmasına izin vermeyeceğiz Milliyetçi çevrelerin ve sahte vatanperverlerin gelecek için rüyalarımızı gerçekleştirmemizi engellemelerine izin vermeyeceğiz. Kıbrıs’ımız için, halkımız için vizyonumuz var. Bu vizyonu gerçekleştirmek için bütün gücümüzle  mücadele etmeye hazırız.” Mesajı verildi.                                                                                                

Ada’nın her iki yanından siyasiler de katıldı

Gece sonunda , Dernek temsilcisi Andreas Lazarou TUFAD başkanı Ali Tümsoy’a  plaketini takdim etti.                                                                                              Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların büyük bir kesiminin çözüm ve barış istediği görüşünü dile getiren Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)  Genel Sekreteri Salih Solüstün ,  AKEL Limasol İlçe Sekreteri Yorgos Yeorgiu ve  bir çok üstdüzey  yöneticiler yanında  Kıbrıslı Rum, Kıbrıslı Türk  geceye konuk oldu.