Cindy’nin şakası yok

Evrim KAMALI

 Tasarrufundaki uyuşturucu madde ile Ercan Havaalanından giriş yapmak isteyen zanlı Cihan Cenk Türkkan, Narkotik Detektör Köpeği Cidy tarafından tespit edildi. Tutuklanan zanlı dün Lefkoşa’da nöbetçi mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Polis olayı anlattı

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Halil Dümenci olayla ilgili bulguları aktardı. Dümenci huzurda bulunan zanlı Cihan Cenk Türkkan’ın 10 Haziran tarihinde saat 19.00 raddelerinde ülkemize Ercan Havaalanından giriş yapmak isterken Narkotik detektör köpeği Cindy tarafından tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada çorabı içinde, şeffaf naylona sarılı 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.

3 gün tutuklu bekleyecek

Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu belirterek soruşturma maksatlı zanlının ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.  Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Füsun Cemaler, soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.