DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2077342-1,85%

Cahil Ve Vizyonsuz

ABONE OL
10 Nisan 2015 08:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Abbas ELMAS

TDP Lefkoşa Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Çakıcı dün gazetelerde yer alan Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in açıklamalarını Yeni Bakış’a değerlendirerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

“Cahil ve vizyonsuz”

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, Polis Müdür Vekili, Pervin Gürler’in açıklamalarının”Hümanist” yaklaşımdan uzak ve vizyonsuz olarak değerlendirerek, “Şu an ülkedeki sistem çöktü ve uyuşturucu kullanımı giderek arttı, mahkeme kayıtlarına da bakıldığı zaman sistemin çöktüğünün açıkça görülüyor” dedi.

 

“Bilimsel araştırmalar ortada”

 Bilimsel araştırmaların lise düzeyinde uyuşturucu kullanımında yüzde 400 artış yaşandığının ortaya çıkardığını anlatanÇakıcı, hane düzeyinde ise yüzde 200’e ulaştığını kaydetti.Çakıcı, polis kayıtlarının da bunu açıkça gösterdiğini söyledi.

KKTC’deki yasaların çağdışı kalması nedeniylebir insanlık suçu işlendiğine değinen Çakıcı, ülkede bağımlıların, imalatçılar, satıcılar ve ithalatçılar gibi ceza görüp hapse girdiklerine dikkat çekti. Hapsedilen bu insanların diğer ağır bağımlılarla karşılaştığını ve daha ağır bağımlı olarak topluma geri döndüğünü ifade eden Çakıcı, cezaevinde uyuşturucu satıldığının da göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

 

“Her üç mahkumdan biri uyuşturucu suçlusu”

Çakıcı, “Cezaevinde her 3 mahkumdan biri uyuşturucu suçundan yatıyor. Dünyanın hiçbir yerinde içicilerle satıcıların aynı yerde yattığı başka bir cezaevi yoktur. Cezaevi uyuşturucu satışı yapmak için en uygun yerdir şu anda. Böyle bir durumda cezaevine bağımlı olarak girenler daha ağır bağımlı olarak dışarıya çıkıyor” dedi.

“Denetimli SerbestlikYasası”nın Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı’nda da gündeme geldiğini anımsatan Çakıcı, yasanın en kısa sürede hayata geçirilmesinin ana hedeflerin başında yer aldığını söyledi. Çakıcı, buna bağlı olarak tedavi merkezi, rehabilitasyon merkezi, ve eğitim programlarının hazırlanması gibi konuların da bu çalıştayda karara bağlandığını söyledi.

 

“Gürler herhalde yasanın ne olduğunu bilmiyor”

Çakıcı, “Polis Genel Müdürlüğü Vekili herhalde Denetimli Serbestlik Yasası’nın ne olduğunu bilmiyor. Gördüğüm kadarıyla uyuşturucunun serbest kalmasıyla, Denetimli Serbestlik Yasası’nı aynı sanıyor. Bu yasa bir mekanizma kurularak uyuşturucu bağımlılarına tedavi şansı tanıyan bir yasadır. Uyuşturucu kullanmak suçundan yakalanan kişiler Sosyal Hizmet, Narkotik ve Mahkemeler denetiminde 1 ile3 yıl arasında tedavi edilecek” dedi.

 

“Mevcut personelle yürütülebilir”

Çakıcı, Pervin Gürler’in “Denetimli Serbestlik Yasası” ile ilgili çekincelerini yersiz bulduğunu ifade ederek, “Pervin Gürler’in söylediği gibi poliste personel eksikliği yoktur. Polis zaten mevcut hizmetlerini yürütmekte sıkıntı çekmemektedir. Polisin genel olarak altyapı sıkıntısı olabilir ancak bunu yapacak personel sıkıntısını engel olarak görmek bence doğru değildir” diye konuştu.

 

“Mafyayı yakalamak için teçhizat istiyorlar herhalde”

Polisin takip sistemleriyle ilgili taleplerini de değerlendiren Mehmet Çakıcı, “Polisin bugüne kadar daha çok bağımlıları yakaladıklarını görüyorum. Herhalde bu alet teçhizatı mafyayı yakalamak için istiyorlar.Mafyayı yakaladıklarını bugüne kadar duymadım. Bu ekipmanı bağımlıyı yakalamak için istemiyorlardır herhalde” dedi.

Denetimli Serbestlik ile ilgili yasa çalışmalarının bittiğini ve taslağı hazırladıklarını ifade eden Çakıcı, şu anda hazırlanan taslağı sivil toplum örgütleriyle ve milletvekilleriyle paylaşmaya başladıklarını söyledi. Bu yasanın partiler üstü bir yasa olduğunu ifade eden Çakıcı, yasayı geçirmek için birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. Yasanın devlet için önemli olduğunu ve bu haliyle de kullanılabileceğini ifade eden Çakıcı, zaman içinde yasanın şartlarının iyileştirilebileceğini söyledi.

 

Gürler’e sert eleştiri

Pervin Gürler’in yaptığı basın açıklamasının da iki nedeni olabileceğine değinen Mehmet Çakıcı, “Bunun ilk sebebi bilgisizlik ve vizyonsuzluktur. Bilginin ve bilimin farkında olmamaktır. Dünyada uygulanan bir yasayı bilmemektir. TC ve dünyada başarılı olan ve insani yaklaşımda olan bir yasayı kabul etmesi gerekirken hala bunu kabul etmemek cahilliktir” diye konuştu. Çakıcı, ikinci nedenin ise “uyuşturucu mafyasının üzerine gidilemediği için, bağımlıları yakalayıp halka iş yapıyoruz imajı yaratan mekanizmanın bozulacağından korkmak” olabileceğini söyledi. Çakıcı, Pervin Gürler’in açıklamasının “Bu sistem böyle devam etsin. Biz bağımlıları yakalayalım. Gazete manşetlerinde onları gösterelim, iş yapıyor gibi gösterelim ama bizim de sistemimiz bozulmasın gibi, hicap duyacağımız bir sistemin devamını isteyen bu açıklama beni uzman olarak kahrediyor” diye konuştu.

Çakıcı, “Bizim hep beraber bilimi vizyon alarak ve dünyadaki gelişmeleri dikkate alarak mücadele etmenin yolunu bulabilmemiz lazım. Kıbrıs’taki en büyük sorun ne altyapı ne başka bir şeydir. Kıbrıs’taki en büyük sorun vizyonsuzların vizyonsuzluklarıyla başarılı olmalarıdır” dedi. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam