“Biz insan değilmiyiz ?”

Yeni Bakış

Saç,sakal,bıyık, fön, jöle hatta son yıllarda ağda. Erkek kuaförleri  günümüzde şıklığı yakalamaya çalışan erkelerin olmazsa olmazı, uğrak mekanlarından en önde gelenlerinden biri.

“Zaman gözetmeden çalışmak durumundayız”

Zaman mevhumu gözetmeden hizmet vermeye çalışan berberler kendi özel yaşamlarına zaman ayıramamadan yana bir az dertli.   Yeni Bakış’a  mesleki zorlukları anlatan  erkek kuaförü Yusuf Çoskun, “Mesleğimi çok sevip büyük bir zevkle yürütmeme karşın, kendime aileme hatta kız arkadaşıma gerekli zamanı ayıramadığım için zaman zaman sıkılmıyorum desem yalan olur. Böyle giderse evlenemeyeceğiz” dedi.

“Hafta sonu hafta arası fark etmiyor”

Hafta arasının yanında hafta sonu da çalışmak zorunda kaldığına işaret eden Çoşkun, “Müşteri her zaman haklıdır prensibinden hareketle düğün sünnet eğlence derken müşterilerimizi kıramıyoruz, zaten ülkenin ekonomik durumu ortada yaşam koşulları herkes gibi bizi de derinden etkilemekte, kimi gün sabahtan akşama müşteri beklerken özel günlerde ise aşırı talep söz konusu. Sürekli sizi tercih eden müşteriye ben bugün çalışmıyorum kusura bakma diyemezsiniz bu nedenle de müşteriden talep geldiği sürece o dükkanı açmak zorundasınız. Örneğin Pazar günü tam gün tatil olsa biz de haftada bir kez olsun boş yapıp o günü kendimize ayırmış olacağız” diye konuştu.