Başvuru reddedildi 5 yıl hapisi onaylandı

Evrim KAMALI

Girne’de 2010 yılında gerçekleşen uyuşturucu operasyonunda 1 kilo uyuşturucu ile yakalananlar arasında bulunan Ahmet Çerkez, 2015 yılı Aralık ayında Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde 5 yıl hapse mahkûm edilmişti.  Çerkez, aldığı cezayı çok bularak geçtiğimiz aylarda cezasının indirimi için Yüksek Mahkemeye başvurdu. Yüksek Mahkeme Heyeti, alt mahkemenin verdiği 5 yıllık kararı onadı.

Yargıtay Ceza Mahkeme Başkanı Ahmet Kalkan ve üyeler Gülden Çiftçioğlu ve Bertan Özerdağ’dan oluşan heyet adına kararı Yüksek Mahkeme Yargıç Gülden Çiftçioğlu açıkladı. Çiftçioğlu, sanık Ahmet Çerkez’in işlediği suçları anımsatarak, 2015 yılında 5 yıl hapislik cezası aldığını kaydetti.  Yargıç Gülden Çiftçioğlu, Çerkez aleyhinde alt mahkeme tarafından verilen 5 yıllık cezada hataya rastlanamadığını, sanığın geçmişine bakıldığı zaman, uyuşturucu suçundan 2009 yılında mahkûmiyet aldığını ve bu tür suçlara hoş görü ile bakılamayacağına dikkati çekti.

"Çerkez'in istinafını reddettik"

Çiftçioğlu kararında alt mahkemenin kararını doğru bulduklarını, müdahale gerektirecek bir şey olmadığını belirterek,  Çerkez’in istinafını ret ettiklerini açıkladı.