Ataoğlu orman katliamına çanak tutuyor

Evrim KAMALI

 

Taşkent yolu üzerinde bulunan Aner Atlı Spor Kulübü orman katliamına devam ediyor. Söz konusu orman katliamını yapan ve buna göz yumanlara defa kez çağrıda bulunsak da yekliler adeta kör – sağır - dilsizi oynuyorlar. Aner Atlı Spor Kulübüne ağaç dikimi için verilen orman arazisine ağaç dikmek yerine bir restoran, birde at parkuru yapılırken orada bulunan ağaçları da katletmekten geri kalınmadı.

Konu yerin hem orman arazisi hem de gölet olması nedeni ile Çevre Koruma yasası kapsamında gölet alanlarına dolgu yapılmasının yasak olmasına rağmen konu işletmenin bölgeye nerden getirildiği belli olmayan dokusuna uygun olup olmadığı araştırılmadan dolgu yapılmasına ek olarak şimdide stabilize yol malzemesi getirilip otopark yapılıyor.

Bu doğa katliamını durdurmak yerine, oy toplama uğruna sesiz kalan başta Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı ve Müsteşar İsmet Esenyel’in sesiz kaldığı bu katliama göz yummayan Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat ise söz konusu at çiftliğine ihbar yazısı yollamasına rağmen uyarı dikkate alınmıyor.

Aner Atlı Spor Kulübü almış olduğu ve içeriğinin orman arazisine yapmış oldukları kaçak restoran inşaatının yıkılması ile ilgili olduğunu öğrendiğimiz ihbara rağmen hem bölgeye moloz yığınlarını dökerek dolgu yapmaya, hem de stabilize yol malzemesi dökerek otopark yapma çalışmasına devam etmesi bizleri hayret içerisinde bıraktı. Konu kulübün bu vurdumduymaz tavrına sebep olanların kim olduğu ve kim tarafından korunduğu merak ediliyor.

Bölge halkı söz konusu Atlı Spor Kulübünün bu katliamı yapmasına, oğlunun alkolü iken araç kullanarak kaza yapmasına polisler tarafından göz yumulması talebinde bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun olduğunu söylüyorlar.