DOLAR 32,4958 0.14%
EURO 34,7675 0.1%
GBP 40,5347 0.18%
ALTIN 2.478,790,69
BITCOIN 20719013,10%

2015’in Çözüm Yılı Olması İçin Çaba Göstereceğiz

ABONE OL
7 Mayıs 2015 16:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türkiye’de gerçekleştirdiği temas ve görüşmelerin olumlu ve yararlı geçmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek, 2015 yılının çözüm yılı olması için BKP olarak her türlü çabayı göstereceklerini kaydetti.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan’ın yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin Kıbrıslı Türklerin çözüm iradesine ve Cumhurbaşkanı Akıncı’nın dört boyutlu siyasetine saygı göstermesini ve desteklemesini beklediklerini kaydetti.

İzcan, Kıbrıs sorununun çözümünün artık kaçınılmaz ve şart olduğunu belirterek, Türkiye dahil tüm ilgili tarafların çıkarının çözümden geçtiğini ve kapsamlı çözüm için çok büyük bir fırsat bulunduğunu söyledi.  Yeniden başlayacak müzakere sürecinde tarafların maksimalist taleplerden, suçlama oyunlarından ve zamana oynama politikasından uzak durmaları ve erken federal çözümü sağlamaya odaklanmaları gerektiğini kaydeden İzcan, daha fazla kaybedecek zaman olmadığını belirtti.

Kapsamlı çözümün gökten zembil ile inmeyeceğini, çözüme ulaşmak için güven yaratıcı önlemlerin süratle hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden İzcan, “Müzakere süreci ile toplumlararası güven ortamının gelişmesine katkı sağlamak ve federal kültürün temellerini atmak için Maraş’ın iadesi ile Mağusa Limanı ve Ercan Havalimanı’nın eşzamanlı açılması şarttır” dedi. İzcan, Güven Yaratıcı Önlemler konusunda Cumhurbaşkanı Akıncı ve Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’in kararlı adımlar atabilmeleri ve erken federal çözüme ulaşabilmeleri için destek ve yardıma ihtiyaç duyacaklarını söyledi. İzet İzcan, sol, yurtsever ve federal çözüm yanlısı güçlerin birlikteliğinin şart olduğunu, bu bağlamda tüm kesimlerin sorumlu davranarak parti milliyetçiliğinden uzak durması gerektiğini kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam