DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2075865-1,76%

19 Nisan Bir Dönüm Noktası Olacak

ABONE OL
7 Nisan 2015 08:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, 19 Nisan’ın tarihe, Kıbrıs Türk toplumunun iradesini göstereceği bir dönüm noktası olarak geçeceğini vurguladı.Doğancı/Elye’deki konuşmasına bu beldeye verdiği özel önemi vurgulayarak başlayan Akıncı, “Burası barışın kardeşliğin, dostluğun ve aynı zamanda sevginin yeri. Beni bu sevgiyle kucakladığınız karşıladığınız için hepinize yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Din, dil, ırk, köken fark gözetmeden hep birlikte daha aydınlık mutlu bir geleceğiel birliğiyle inşa etmek için yola çıktıklarını kaydeden Akıncı, 19 Nisan’dan sonra, gençlere çok daha güzel bir gelecek vaat eden bembeyaz bir sayfa açılacağını vurguladı ve “19 Nisan tarihe bir dönüm noktası olarak geçecek” dedi.

Akıncı konuşmasını şöyle sürdürdü:

Elye’nin Kıbrıs’ın barış mücadelesi tarihinde ayrı bir yeri var. O nedenle burada olmaktan ayrı bir mutluluk duyuyorum.

O dönemlerde iş başına getirilenler, burada dile getirilen arzuların gereğini şu ya da bu nedenle yerine getirmediler ya da getiremediler. Artık geleceğe dönük olarak çok fazla fırsatımız kalmadı. Kıbrıs’ta federatif anlamda, barış içinde yaşayabileceğimiz bir geleceğikurmak için her iki tarafın mevcut fırsatları doğru değerlendirmesi gerekiyor. İşte ben bu nedenlerle; gelecek kuşaklara bu anlamda duyduğum sorumluluk duygusuyla “yola çıktım.”

 

“Eğer yanı başımızda Akkuyu’da nükleer santral kuruluyorsa…”

Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bir partiler seçimi,  meclis seçimi değil. Cumhurbaşkanı seçeceğiz; Kıbrıs Türk toplumunun liderini seçeceğiz.  Cumhurbaşkanlarının doğruyu görme, gösterme, rehberlik yapma sorumluluğu var. Adaletsizlik olduğunda karşı çıkma ve seslendirme görevi vardır.

Bu ülkede cumhurbaşkanının ve hele bu dönemde adayların, etliye sütlüye karışmama, suya sabuna dokunmama hakkı yoktur. Eğer bir genç insanın evi basılıp kapısı kırılıyor, kelepçelenerek götürülürken, teyzesi dedesi tartaklandığı iddiaları yer alıyorsa,  buna ses vermek lazım. Başlamış bir hukuk süreci var. Böylesi bir konuda sessiz kalınamaz. Cumhurbaşkanı’nın hukuk sürecinin tamamlanmasını istemek hakkı var.

Eğer yanıbaşımızda Akkuyu’da nükleer santral kuruluyorsa, Japonya’da yaşanan nükleer felakete benzer kazalar bizi nasıl etkiler diye uyarı yapmasorumluluğu var. Her ülkede enerji açığını kapatmak önemli ama enerjiden önemli bir şey vardır ve o da insan hayatıdır, sağlığıdır, can güvenliğidir; gelecek kuşakların bu topraklarda sağlıklı yaşamasıdır.

 

“Bu topraklarda bir zeytin ağacı gibi kök salacağız”

Bu seçim bu ülkede bir zeytin ağacı gibi kökleşeceğimiz seçimdir. Amblemimiz üzerinde zeytin taneleri de olan zeytin dalıdır.  Zeytin dalı barış, ama aynı zamanda üretimi simgeler. Zeytin, kuzeyiyle güneyiyle tüm Kıbrıs’ın, ama aynı zamanda Akdeniz’in, barışın simgesidir. Zeytin ağacı kökleşmek ve bu topraklarda var olmak anlamını da taşır. Zeytin dalının kazanacağı seçim,‘bu topraklarda varız, var olacağız’ demek anlamına gelecek.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam